Zoeken

Waarom een werkzoekende vaak helemaal niet "werk zoekend" is.

Bijgewerkt: jan 22


Jouw bedrijf is de leukste, tofste en beste werkgever binnen de branche! Althans, dat weet jij. Maarja, jij werkt er al...


Maak kennis met Robbin.


Laatst kwam ik Robbin tegen op het terras, ik had Robbin al een poosje niet meer gesproken dus uiteraard vroeg ik hoe het op werk was. "ja op zich wel naar mijn zin, maar weinig kans om mij verder te ontwikkelen" was Robbins antwoord. Ben je dan nu actief op zoek naar iets nieuws? Vroeg ik. "nee, maar als ik iets moois tegenkom, dan ben ik wel weg" was het antwoord.


Veel werkzoekende zijn niet "werk zoekend" huh?...


Ik zal het uitleggen. Veel (latent) werkzoekende, zoals Robbin, zitten op zich nog prima op hun plek, maar staan wel open voor iets nieuws. Mits dit natuurlijk een verbetering is ten opzichte van wat ze nu doen. Dit is de groep die vaak niet hun CV upload op de jobboards en geen berichten op linkedin plaatst, maar wel open staan voor een nieuwe uitdaging. Ze zijn dus niet actief op zoek. Aan jou dus de taak, om er voor te zorgen dat mensen zoals Robbin wél jouw vacature(s) voorbij zien komen en dat deze hen zó tiggert dat ze geïnteresseerd raken!


Maar eh, als Robbin niet actief op zoek is naar vacatures, hoe zorg ik er dan voor dat de Robbins van deze wereld wél mijn vacatures vinden? Simpel: uit onderzoek is gebleken dat bijna de helft (46%) van de mensen tussen 20 en 39 (en voor het grootste gedeelte Robbins) gebruik maakt van instagram en dat 10,1 miljoen mensen gebruik maken van Facebook. Genoeg bereik dus!


"Het is dus aan jou om ervoor te zorgen dat mensen zoals Robbin wél jouw vacature(s) voorbij zien komen en dat deze hen zó triggert dat ze meer willen weten!"


Met een pistool zonder trigger ga je nooit het doel raken


Zo. Nu weet je gelijk wat de definitie van triggeren is. En dat is belangrijk bij het overtuigen van de Robbins op social media en google. Veel bedrijven denken namelijk dat ze Robbin direct moeten vertellen wat zijn of haar taken gaan worden, wat de functie eisen zijn en wat het gaat opleveren. Maar daar heeft Robbin (nog) helemaal geen interesse in. En bovendien, die functie eisen en beloftes onderscheiden jouw (over het algemeen) helemaal niet van de rest van de vacatures die Robbin voorbij heeft zien komen. Ieder bedrijf heeft tegenwoordig "goede arbeidsvoorwaarden, een marktconform salaris, de mogelijkheid om door te groeien en een dynamische werkomgeving" .


Maar wat triggert Robbin dan wel?


De gemiddelde Robbin zit zo'n 2,5 uur per dag op social media en scrolt in die tijd ongeveer 90 meter aan feed weg. Al scrollend kijkt Robbin wat interessant is en wat niet. En dat zijn vooral de dingen van bekende, fitgirls en influencers. Alles wat op reclame lijkt wordt zo snel mogelijk voorbij gescrold. Aan jou de taak dat dit bij jouw vacature dus niet gebeurt. Je allereerste uitdaging is dus om op te vallen. Want alles wat opvalt, triggert Robbin. En dat doe je niet, door met grote letters VACATURE (>FUNCTIENAAM<) neer te zetten en het geven van een uitgebreide functieomschrijving. Robbin neemt namelijk helemaal niet de tijd om dat te lezen. Het doel van je advertentie is om emotie bij Robbin op te wekken, genoeg emotie om een reactie te triggeren, en die reactie is een simpele klik op de knop: klik hier voor meer informatie.


Voorbeeld van het bereik dat je al kunt hebben, met een budget van minder dan 18 euro.


Nu pas begint het echte verleiden! Door een goede landingspagina te maken verleid je Robbin om zijn of haar CV te sturen, of om zijn of haar gegevens achter te laten. Gelukt? Ét Voila, Robbin is je kersverse sollicitant. Nu begint overtuigen. Van elkaar. Robbin moet zichzelf natuurlijk ook gewoon verkopen en jullie zien te triggeren.


Wil je meer informatie over hoe je de Robbins van deze wereld triggert? Mail ons dan via info@doubleyouvacaturemarketing.nl of laat je laat je gegevens achter via de homepage.


0 keer bekeken

0681506743

  • Instagram
  • LinkedIn Social Icon

©2019 by Double You